Blog

22.04.2024

Vatsim-verkossa lennät reaaliaikaisesti muiden lentäjien sekä lennonjohdon kanssa

Vatsim-verkko yhdistää simulaattorilentäjät ja lennonjohdon yhteen radioliikenteellä.

VATSIM (lyhenne sanoista Virtual Air Traffic Simulation Network) on täysin ilmainen verkkoalusta. Sen avulla virtuaaliset lentäjät voivat yhdistää lentosimulaattorinsa yhdeksi jaetuksi virtuaalimaailmaksi lennonjohtajien kanssa, missä päin maailmaa tahansa. VATSIM simuloi siis myös lennonjohtoa tässä virtuaalimaailmassa ja luo sinulle, virtuaali-ilmailun harrastajalle, äärimmäisen todenmukaisen lentokokemuksen.

Vatsim - Virtual Air Traffic Simulation Network

Verkkoalustalla on yli 140 000 aktiivista jäsentä ja sinä voit lentää esimerkiksi meidän simulaattorilla VATSIM-järjestelmän virtuaalisella taivaalla muiden lentäjien kanssa, jotka lentävät kaikenlaisia lentokoneita ympäri maailmaa.

VATSIM-jäsenenä voit liittyä moniin yhteisöihin eri puolilla maailmaa parantaaksesi lentotaitojasi ja lentosimulaattorikokemustasi jaetussa virtuaalisessa ilmatilassa. Voit myös ryhtyä virtuaaliseksi lennonjohtajaksi, joka tuo lisää realismia sinulle ja muille harrastajille. VATSIMin todellinen kauneus on siinä, että sitä voivat käyttää ne jotka ovat täysin uusia harrastajia, että myös he jotka ovat jo kokeneita käyttäjiä.

Simulennon Airbus A321 -lentosimulaattori (X-Plane 12 Professional) voidaan kytkeä Vatsim-verkkoon XPilot nimisellä ohjelmalla.

Mikäli tapaat Vatsim-verkossa Finnairin Airbus A321 -lentokoneen, jonka radiokutsu on FIN7539 niin se olen minä ja silloin lennän todennäköisesti yritykseni simulaattorilla.

Lue lisää Vatsim-verkosta osoitteessa vatsim.net

Virtual Finnair

Virtual Finnair on hieno suomalainen koko ajan kasvava virtuaalilentäjien yhteisö. Yhteisön jäsenenä, tai lentäjänä, voit lentää mielenkiintoisiin kohteisiin joita päivitetään säännöllisesti. Kohteita ovat mm. Lappi, Yhdysvallat ja aasia, unohtamatta lukuisia euroopan kohteita ja Kanarian saaria.

Virtual Finnair


Voit lentää nykyaikaisilla koneilla tai valita mielenkiintoisia lentokoneita, joilla on lennetty Finnairin historiassa ja valita kohteiksi historiallisia lentokenttiä.

Virtual Finnairilla on käytössä nykyaikainen Virtual Airline Management System nimeltään vAMSYS. Lisäksi käytössä on Discord yhteisö sekä luonnollisesti myös sosiaalisen median kanavat. Virtual Finnair on Vatsim-verkon “Virtual Airline Partner”.

Lue lisää Virtual Finnairista osoitteessa vfinn.com

Järjestelmät, Vatsim , , , ,
Mikko Saarvola
About Mikko Saarvola
Ilmailusta sekä lentokoneista kiinnostunut, Simulento yrityksen omistaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *